сабота, 07 февруари 2009

Why using GMAIL instead of yahoo / live [Part 2]

Денеска се борев да најдам финта во live.com како да подесам бесплатен начин за pop3 сервис (За е-мејл клиенти да можат да се логираат на емејл адресата, пример Thunderbird), но не успеав.


Пробував се и сешто, од mail forwarding до разни други работи, ми вика за forwarding мора со внатрешни е-мејл сервиси т.е да имаат наставка hotmail, msn или live.


A за pop3 сервисот бараат пари, исто и со Yahoo, но барем Yahoo ми нуди forwarding на пораки за на Gmail, и затоа си сум поголем мрза :D, пошто се ми е на дланка.


Е сега, Gmail ги нуди сите 2 система и плус се бесплатни.


Значи сега Gmail нуди:


Email, XMPP, pop и forwarding и тоа сето бесплатно.


Сега размислете денес каде ќе креирате сметка ]:).