среда, 17 декември 2008

Google SearchWiki

Google направи нов проект наречен SearchWiki, проект кој овозможува подесување на содржината на пребарувањето.


Новиот проект нуди четири можности:

  1. Бришење на поим (линк). Доколку не е некој линк тоа што го бараме, едноставно го отстранува пожелниот линк.

  2. Унапредување на линк. Ако сакаме истиот да ни биде на првата страна.

  3. Можност за додавање рачно на линкови. Во случај ако сме го нашле резултатот, за друг да можи да го најде истиот лесно.
  4. Последната можност е да се коментира за тој линк.
    Во случај ако сме го нашле резултатот, за друг да можи да го најде истиот лесно.

Moжам да кажам дека мене многу ми се допадна SearchWiki, претходно користев скрипти како GreaseMonkey кои ги елиминираа линковите, но сега не морам повеќе да го блокирам мојот Firefox со скриптишта :D.За повеќе податоци, посетете го Google:


SearchWiki.

P.S: Мора да се логирате како gmail корисник за го користите ;).

1 коментар:

miladinoski рече...

О, значи ти си gnu_d од #lugola а? :)

Јас сум white_eagle од таму, сакаш блог линк лав? :)

Еве го мојот - http://miladinoski.com

Што се однесува до мене, ти си веќе додаден :)